Man ska börja nånstans


Resan har påbörjats. Snart bär det av! Mot Kastrup och vidare!


dj.

Ett litet klargörande bara.


Min nya skjorta! Vill du förresten vara lika fin och smärt som mig så måste du tänka på att ...



... inte äta så mycket mer än gurka när du vill mysa till det framför tv:n. Det är det bästa tipset jag kan ge er. Sen att chansen inte är så stor att ni faktiskt blir lika fina som mig, det är ju tråkigt för er.


Nu blir det Fångarna på fortet med, just det, gurka!!


dj.

Dinnertime

Äntligen middag!








Nu ska jag ta hem lite filmer. Detta har jag tänkt göra länge, men alltid glömt bort, så nu ska jag försöka komma ihåg det till jag har publicerat detta! Hoppas hoppas!


dj.

Jobbcoach?

Pratade med kvinnan från arbetsförmedlingen förut idag. Hon ursäktade att hon inte ringde igår, och jag sa att det verkligen, verkligen inte gjorde något. Hon undrade om jag ville ha en jobbcoach, så då frågade jag vad en jobbcoach var. Hon babblade på om en massa saker som dom gjorde, men det jag fastnade för var att man måste gå till arbetsförmedlingen en gång i veckan om man skaffar en såndär coach. Jag sa att jag väl kunde tänka på det, och då bestämde hon att jobbcoachen "Jeppsson" skulle höra av sig till mig. Får försöka komma på flera bra anledningar till att inte skaffa en såndär coach.
Alltså förutom att jag inte vill.


dj.

En arbetsdag

Gårkvällen spenderades som sagt i Smedby, där Sandra och Elin överraskade hemma hos Johannes. Dom spelade WII, där Elin ägde på snöbollskastning! Vi avslutade sedan kvällen med lite te och kakor. Mumsigt minsann.


I morse väcktes vi tidigt av en hemsk mobilsignal, och begav oss sedan över till Öland och Eriksöre Camping. Jag fick hjälpa till lite med det mesta tycker jag, så jag blev helt slut. Vid lunch åkte vi iväg till nåt ställe och åt underbart goda kroppkakor. Sen efter lunch gick tiden fort, och vips så var den redan 14, och vi åkte hem. Hem till ett, trodde jag, färdigt kök. Men icke. Dom ska komma hit IMORGON, på TORSDAG och FREDAG! Jag har tidigare sagt att jag helst inte vill vara hemma när dom håller på här. Vi bor ju inte så stort precis, så det är ganska svårt att undvika varandra. Nu kanske jag dock får tänka om. Kan ju inte sitta på en parkbänk i tre dagar till. Suck. Sega as.



Eriksöre Camping alldeles för tidigt på morgonen..



Hittade en liten söt hund på golvet.



Nu ska jag fundera över framtiden, dvs huruvida jag ska byta lås på dörren till imorgon när snickarna kommer, eller bita i det sura äpplet och umgås med dom.


dj.

Allmosor till de hemlösa

Vilken pärs! Att vara hemlös är verkligen inte något för mig! Har fått vandra runt som värsta vandraren hela dagen. Pust. Positivt har dock varit att jag hittade en kanonsnygg skjorta som sagt, och att jag lånade hem en bok från bibblan; Piano for dummies, typ. Jag ska ju försöka lära mig spela piano, och då måste man ju ha en riktig övningsbok. Får väl se hur det går med pianospelandet framöver. 


Jag hoppas att ni uppskattar ert hem, och att ni är där så mycket ni kan! För VIPS så kan det vara borta, och då får ni gå runt i cirklar, som jag.



Satt på Kullzenska med dom andra hemlösa, och åt och läste bok.



Ungefär här gick väntandet överstyr och jag grät sorgetårar i min ensamhet.


Snart blir det pizza med Lilla Andreas, och sen ska jag till Smedby och Johannes! Imorgon ska jag följa med honom till hans jobb, vilket kan bli spännande. Åtminstone jämfört med att vandra i cirklar och räkna magkurrningar.


dj.

Sakta vi gå genom stan

Håhåjaja. Gick upp vid 07, och lämnade lägenheten en halvtimme senare. Har sedan dess postat ett brev, köpt en skjorta, varit på linneuniversitetet och hängt upp nya säljlappar. Ska ju sälja mina forna turismvetenskapsböcker. Hängde dock upp lappar redan i våras, men anslagstavlorna rensades innan sommarlovet. Suck. Men nu hänger det lappar där igen. Nu sitter jag på kullzenska och myser. Gillar att hösten har kommit! Mysfaktorn höjs dramatiskt! Hörs på riktigt lite senare, detta är ju bloggning från mobilen. dj.

Planering på hög nivå

Ringde lite med Johannes nyss, och vi gjorde upp lite trevliga planer för de kommande dagarna. Imorgon kanske jag ska följa med honom och hans mamma på stan en stund, och sen sova i Smedby, och på tisdag ska vi antagligen till hans sommarstuga på Öland! Tänkte på det stället senast idag, eftersom att jag inte varit där mycket alls i sommar. Det är så underbart där, så det är lite synd att det inte hunnits med!

De kommande dagarna kan bli trevliga, kan man ju konstatera nu!




Umgänge med Johannes brukar dock alltid betyda trevligheter, så det kan jag nog förvänta mig nu också!

Nu blir det lite sömn. Det är jag värd. Punkt.


dj.

Fotbollsfiasko

Kalmar förlorade igen, och allt är bara skit. Nu ska vi kanske inte gå för långt, men det känns verkligen inte bra. Med fotbollen alltså. Matchen slutade 2-1 till Halmstad och det enda roliga med den matchen var fikat som vi åt till. Den efterlängtade pajen var godare än jag hade kunnat föreställa mig, så jag råkade ta tre stora bitar.

På tal om det så har min brorsa och en av mina systrar en liten intern tävling om vem som kan gå ner mest i vikt på åtta veckor. Och hittills har dom varit grymt duktiga, och bland annat slutat äta allt sött och godisaktigt. Tänkte lite på det idag, och jag tänker alltid att det väl inte är så förbaskat svårt att sluta äta godis, chips och kakor. Men jag känner nu att jag skulle nog inte klara det. Det är ju i stort sett det enda jag äter nuförtiden. Suck. Jag är dålig, men min ämnesomsättning är FIERCE, så det gör inte så mycket. Vill dock inte veta hur mina ådror ser ut inne i mig. Men om det tjocknar till så får dom gärna säga till lite innan det blir helt täppt. Bara så att man vet liksom.







Mammas vinduderligt goda äppelpaj! Fick med mig en halv paj hit till stan, så nu klarar jag mig nog veckan ut. Trettonfikorna är iallafall räddade!


Nu blir det till att fortsätta se på Irene Huss, och sedan packa upp lite smått.


dj.

Underhållning på mina villkor

Håhå. Speedway är faktiskt ganska underhållande att se på om man inte har något bättre för sig. Det är speciellt underhållande när dom kör in i varandra och ramlar, men då är det ju alltid någon dum domare som viftar med en röd flagga så att heatet avslutas. Glädjedödare, liksom.


Någon som inte blev lika underhållen av speadwayen var Kischen.






Snart blir det middag, och sen blir det paj!! En kille kan nog inte längta mer än vad jag längtar efter pajen. Åh, denna sötma! Självklart längtar jag ungefär (nåja) lika mycket efter själva fotbollsmatchen..


dj.

Jobbcoachmejl

Jag vill inte stiga upp än, men måste väl. Känns inte bra att sova bort hela dagen. Dagen som ska innehålla fotboll med fika, och sen färd till Kalmar igen. Hantverkarna kommer ju imorgon och börjar med köket, så jag måste komma på nånting att göra medan dom är där. Vill helst inte vara hemma när dom håller på och borrar och bankar. Dom kanske tillomed frågar efter min hjälp, och det vill vi inte vara med om!
Dock måste jag vara anträffbar med mobilen, för i fredags ringde och mejlade en kvinna från arbetsförmedlingen, och skrev att hon skulle informera mig om jobbcoacher. Eftersom jag precis skulle betala på IKEA så svarade jag inte, och jag svarade inte heller på hennes mejl förrän efter klockan 17, haha. Antog att hon slutade jobba klockan 17, så väntade ut henne. Jag är ganska smart. Får se vad hon säger imorgon, dock. Vore inte så roligt om jag måste åka till henne personligen. Hon kan väl skicka ut en liten broschyr bara? Omständiga kvinna.


dj.

Sängen i mitt hjärta!

Måste bara berätta hur förbannat mycket jag ÄLSKAR min säng här på Öland. Fick ju Johannes gamla till lägenheten i Kalmar, men här hemma har jag bara en vanlig träsäng med madrass, och den slår faktiskt den i stan. Är ju van vid madrassängar sen barnsben, så jag längtar alltid lite extra efter sängen i mitt gamla pojkrum de gånger jag är hemma hos föräldrarna på Öland.


dj.


I väntan på sängen

Bröllopsfotografen på tv4 just nu. Är inte helt övertygad än, minst sagt. Helt normal svensk film, vilket innebär lite B-varning. Men jag pysslar med lite annat, så filmen får vara hur dålig den vill. Jag klarar mig, hehe.


Ska bli helt underbart skönt att sova sen. Var typ helt yr förut idag när jag vaknade och nu börjar jag bli seg och sömnig. Det tar verkligen musten ur en att jobba natt.


Ser framemot morgondagens fotbollsfika. Har hört rykten om diverse pajer, så det får man hoppas stämmer. Kalmar möter ju Halmstad, och det vore fantastiskt om det kunde bli seger. Nu är det bara 5 poäng ner tíll sistaplatsen, och det är löjligt lite. Det kan bli en spännande höst för Kalmars del. Lite väl spännande kanske,. Vi får väl se. Får ta en match i taget. Vore förresten kul om Lilla Andreas kunde komma och se matchen här också, men han hade kanske planer någon annanstans. Hoppas kan man ju iallafall!


dj.


Twitter på gott och ont

Jag har tänkt lite på det där med twitter. Idén är ju god, det tycker jag verkligen. Men nu när jag själv har provat på detta fenomen så har jag dock lite synpunkter. För att man ska kunna uppskatta twittrandet så krävs det att man har många vänner som också twittrar. Är ju inte kul att skriva om ingen läser. Dessutom kan man varken se hur många som läst, eller kommentera. Detta kräver att den som twittrar är så tydlig som den bara kan, eftersom att vi läsare som sagt inte kan fråga eller kommentera. Och för de vänner som vill följa någons twitter, men inte själva är medlem, blir det inte så roligt. Där slår bloggen twittern(?) med kolängder!


Nja. Jag gillar twittrandets korta format, men inte avsaknaden av kommentarsfunktion m.m. Så om ni vill följa med i mitt liv så gör ni nog det bäst genom bloggen.


dj.

Kläder som inte var mina

Goda nyheter. Dom där kassarna med kläder som morsan hittat var inte mina! Tack gode Jesus! Så då kunde jag stryka det från dagens att-göra-lista. Sedan har jag fyllt i och fixat alfa-kassa-pappret. Nu ska här skalas potatis, söka jobb och betala räkningar. Jag har tur som får ha ett så roligt liv..




En härlig bild på en härlig kille. Halva delen av huvudet är medvetet borttagen, då jag precis stigit ur sängen och det ska ni inte behöva se. Det ska ni vara glada över. Har ett mindre skatbo på huvudet just nu, kan jag lova.


Fick just reda på att dagens middag ska bestå av karrékotletter och smarrig potatisgratäng! MUMS!

Förresten, finnkampen är vid 16, samtidigt som Örebro - Helsingborg. Det blir nog en trevlig eftermiddag detta, hörrni!

dj.

Nattarbete är nog inte min grej

Pust och stön. Ligger i sängen nu efter en natt då jag tittat på när min syster jobbat. Det låter inte så jobbigt, men det är det, det kan jag lova. Det mest jobbiga är ju att det är på natten, då man ska sova. Hela min kropp skriker att jag ska skärpa mig och ta första bästa cykel hem och krypa ner i sängen. Konstigt att jag klarade fyra veckors nattjobb i somras.

Yeye. Mötte en gubbe i en av trappuppgångarna. Eller ja, han stod på en balkong när jag kom ut från porten. Han skrek något i stil med; "Vad gör den där grabben här vid halv fem en lördagsmorgon?!" Sen klampade han in igen. Jag trodde att han skulle komma ner och skära halsen av mig, eller kanske ringa polisen, men inget hände. Förbaskade gubbe som skräms och skriker! Jag gör ju bara mitt jobb, eller nej förresten, Annicas jobb. Annica berättade senare att farbrodern typ är alkis, och då byttes min ilska ut mot medlidande. Stackars arga gubbe. Hoppas han har någon som häller ut spriten i vasken åt honom.



Nu ska jag sova, och när jag vaknar väntar förhoppningsvis lite sol, eller är det att hoppas på för mycket? Den som vaknar, får se. Sen ska jag som sagt pyssla med lite arbetsförmedlingsgrejer och dylikt. Ska även rensa ut lite gamla kläder som mamma har hittat i en garderob. Ska faktiskt bli lite spännande. Vissa kläder kommer ju tillbaka och passar in även nu, men jag tvivlar på att det kommer gälla mina gamla kläder. SOM SAGT, den som vaknar, får se. Bilder lär komma.


dj.

Roadtrip till Böda

Hemma igen från roadtripen/fotbollen, och det var så trevligt, så trevligt!

Började med lite stressigt donkenätande, och ett köraalldelesförfort-race upp till Böda, vilket gjorde att vi faktiskt hann till matchstarten. Konstigt nog. Plikttroget betalade vi inträdet, men gasade sedan därifrån i full fart bort mot den riktiga parkeringen. För inträdespengen skulle man dock också få en kopp kaffe. Varför inte en kopp te, undrar man. Jaja. Matchen var väl ganska usel, men laget jag var där för att heja på lyckades vinna med 2-0, så hela resans syfte uppfylldes ju därmed. På vägen hem kollade vi upp alla framförliggande bilars reg-nr. Fråga mig inte varför. Kvällen avslutades sedan på Maxi där vi köpte godis till vår "filmkväll".







Nedrans att min kamera inte är så haj på att ta fotbollsbilder. Jag försökte säga till spelarna att komma lite närmare och att stå lite stillare, men icke.



Imorgon kommer jag antagligen att sova till tidigt på eftermiddagen, eftersom att jag förmodligen ska med min kära syster inatt på hennes jobb. Det brukar vara mysigt och faktiskt ganska avkopplande. Och alla arbetserfarenheter är bra när man är arbetslös, även om jag i det här fallet ligger och snarkar i baksätet i en bil..

Dessutom ska jag betala räkningar, fylla i alfa-kassa-blankett, och söka jobb. PRECIS sådant som inte är så roligt att skriva om i bloggen, men ska försöka uppdatera hyfsat imorgon ändå!


dj.

Trettonfika - fredag

Dagens trettonfikabild är nu här. Som ni ser så blev det te och chokladboll. Fick stor flashback till tiden på Stagg när alla i klassen åt chokladbollar hela tiden. Man lekte med femkronorna på bänkarna och sen sprang man ner till cafeterian på bensträckarpausen. Kommer speciellt ihåg att Mikaela och Jens alltid gick runt och åt på sånadär. Jag hade också en period då jag köpte massa sånadär. Åt ofta på psykologilektionerna och samhällslektionerna som oftast låg innan lunch. Vilka tider!




 

Hahaha, ett annat minne som dök upp nu var under Ramadan (stavning?), då Shno inte fick äta så länge solen var uppe. Jag och Sanna skulle stötta henne genom att också fasta. Vi hoppade över lunchen en dag, och drack typ massa vatten (även om det är lite fusk). Sen efter skolan cyklade jag hem och åt mig proppmätt. Sanna kunde ju inte se mig då, haha. Men det uppdagades senare, och jag blev kallad bambi - den fuskande, i några veckor. Fastande är inget för mig.

Gud vad jag saknar alla!!


dj.


Parfymdoft deluxe

Gick nyss till Netto för att handla toalettpapper. Kom hem från Netto med 6 Magnumglassar, en påse ostringar och ett hemligt paket med trettonfika-tillbehör (stay tuned så kommer det trettonfikabild lite senare). Riktigt illa. Men är det fredag så är det.

Innan jag gick till Netto så fixade jag håret och tog på mig en härlig parfym. Vi arbetslösa får ta tillvara på alla chanser som finns till att klä upp oss, annars blir det lätt att man använder mjukisbyxor dagarna i ända. Inget fel med det, men någon måtta får det ju ändå vara. Tillbaka till parfymen. Jag råkade ta några (tusen) parfymsprut för mycket, så runt mig skapades ett moln av stark doft. Jag fick ont i huvudet, och tanterna på Netto (det är bara gamla människor och arbetslösa som handlar klockan 10.30 på en vardag) vände sig om och stirrade med förundrad min när jag gick förbi dem. Jag klandrar dom inte. Note to self; Mindre parfym nästa gång.

Nu ska jeansen av och mjukisbyxorna på!


dj.

När man talar om trollen!

Ja och precis när jag har nämnt att det inte finns några bra jobb för mig att söka så dyker det ju såklart upp flera stycken. Titta här.



Nagelterapeut kanske? Vi ska väl ha någon gammal nagelfil här nånstans. Annars kanske jag kan bita av dom..?
Timmerbilschaufför, hur svårt kan det vara? Jag har kört en hyfsat bred gräsklippare hemma på Öland, och det gick ju bra. Mestadels iallafall..
Och meskock? Det är ju jag på pricken!

Nehe, det lutar starkt åt att jag får slänga iväg några ansökningar! Nu kommer jobbet, people!!


dj.

Morgonkvisten

Ännu en gång så låg jag och funderade lite igår innan jag skulle sova. Tänkte på det här med alienation, alltså att inte känna någon samhörighet med situationen man befinner sig i. Man känner sig fel och malplacerad och undrar vad sjutton som händer. Så kände jag lite igårkväll. Men som med de flesta tankar så försvinner dom ganska fort, och idag känner jag mig verkligen hemma, haha. Nejmen jag tycker om att känna saker och att tänka saker, och det behöver inte alltid vara bra saker, för hur ska man annars få en rättvis bild av livet, och hur ska man annars kunna utvecklas.


Klockan 14 kommer stora Andreas och Annica hit och då ska vi till IKEA och handla det allra sista inför köksbytet. På måndag smäller det ju, hörrni, om ni har missat det. Hur skulle ni kunnat det, förresten, så mycket som jag tjatar om det. Hm. Ja. Sen ska vi väl försöka hitta något att äta, och efter det hämta upp Lilla Andreas vid MediaMarkt. Då ska vi dessutom ha med oss mat till honom. Han förväntar sig nog donken, men funderar lite på om vi ska ta med oss kåldolmar eller bruna bönor eller nåt, bara för att se hur han reagerar.

Men det är några timmar kvar tills dess, så jag hinner fixa och greja med ganska mycket här hemma innan dess, och det är ju bra.
Förresten. Jag börjar bli lite småirriterad på att jag inte får jobb. Hur svårt kan det vara att fixa något till mig, liksom. Jaja. Ska skicka in papper till alfa-kassan så fort jag hittat en skrivare som kan skriva ut blanketterna.


Och hur blir det med trettonfikat idag då?! Så mycket frågor, så få svar..


dj.

Hejdå Ernst!

Nu är köket i princip tomt, och allt är färdigkollat och klart inför snickarnas ankomst på måndag. Känns kanon. Om mindre än en vecka så har vi ett funktionellt och förhoppningsvis förbaskat snyggt kök! Det kunde man aldrig tro.


Ikväll var det sista Ernst, och det var lite vemodigt. Nu får man inte se den gubben förrän vid jul, tidigast. Men tiden mellan sommaren och julen brukar gå hiskeligt fort, så det gör den säkert i år igen. Avnjöt sista avsnittet idag med lite popcorn och en Magnum. Man kan aldrig äta för många Magnum, det är ett som är säkert.


Mumsfillibabba!


Nehe, nu ska jag dra mig tillbaka till soffan och se vidare på Da Vinci-koden. Älskar den och Änglar och demoner. Blir så fascinerad av alla koder, sifferlekar och labyrinter. En liten anekdot är att första gången jag såg Da Vinci-koden så såg jag den på bio med Simon. Vi dissade nån Palacegrej i ettan tror jag det var, och gick på bio istället. Tänk vad man har fått vara med om. Och nu går Simon på Södertörn, vilket också är min plan.


Imorgon blir det roadtrip till Böda med Lilla Andreas och Annica, så håll utkik efter bildbomben som lär dyka upp!


dj.

Dagens rätt


Det är här magin sker. Alltså all bloggning, inget annat, snuskhumrar!



Det fick bli spaghetti och köttfärssås idag. Förresten. Allt som är kvar, förutom spisen, ska bort i eftermiddag. Sedan är köket helt tomt, som en vit duk, vilket var uppdraget. Sedan kommer det ju hantverkare och hänger upp skåp, kaklar och grejar.


Slutresultatet. Jag åt upp nästan alltihopa. Oops.


dj.


Att leva som man lär..?

Nyamko Sabuni säger att utlandsfödda ska ha lägre lön och kortare semester (undrar om det gäller Sabunis egen lön och semester?).

Sven-Otto Littorin, som sänkte taket i a-kassan, plockar själv ut 112.000 i månaden från dag 1 efter att ha sagt upp sig (något som brukar göra att man förlorar sin rätt till ersättning under de första månaderna).


Att ta ifrån de fattiga och ge till de rika kallas för avdrag, och är beundransvärt, och att ta ifrån de rika och ge till de fattiga kallas bidrag, och ska bekämpas hårt.
Ser inte folk hur hela alliansen är helt.. störd? Jag tycker det är fårvånansvärt. Seriöst. Folk borde bli mer insatta i politiken så att de vet vilka moderatskurkar dom röstar på.

 
Fredrik Reinfeldt och Alfons Åbergs pappa. Vet dock inte riktigt vem som är vem..?


En liten anekdot.
Reinfeldt och hans chaufför var ute och körde bil ute på landet i de småländska skogarna. Olyckan var framme och de körde över ett svin. Förskräckt började man fundera över vad man skulle göra. Man kom fram till att man måste gå in till bonden och berätta om vad som hänt.

Chauffören fick i uppdrag att gå in och berätta. Han var borta ganska länge men kom sedan ut, med en cigarr i ena handen och en flaska vin i den andra.

Reinfeldt frågade om vad som hänt och varför han hade varit borta så länge. Chauffören drog på svaret men tänkte att han måste berätta sanningen. Jag fick en cigarr av mannen i huset och en flaska vin av hustrun.

Reinfeldts kommentar:
- Varför fick du det?!
Chauffören svarade:
- Jag sa att jag jobbade som chaufför åt Reinfeldt och att jag hade råkat köra över svinet."



Måste dessutom berätta om en (den enda) moderaten jag gillar. Lars Sjöblom heter han, och har drabbats av en ryggmärgsskada, och kan nu tvingas bort ifrån sin fastighet. Detta har gjort att han fått upp ögonen för "de nya" moderaterna, och lämnade för en tid sedan partiet i protest. Behöver jag nämna vilket parti han nu ingår i?


dj.

Tidig uppgång och lunchfunderingar

Tro det eller ej, men idag vaknade jag kvart över åtta och kände att jag inte ville sova mer. Jag om någon vet hur viktigt det är med sömn, men samtidigt så känns det som ett sånt onödigt tidsfördriv. Vill inte minnas tillbaka den här hösten som hösten då jag sov till lunch varenda dag. Sova kan man göra på natten.


Trettonfikat är idag inställt, och istället blir det riktig mat. Dels för att jag ju vaknade så tidigt, och dels för att lägenheten i eftermiddag kommer vara full av folk som hamrar och bankar. I köket dessutom. Så nu håller jag alltså på att klura ut något jag kan tänka mig att laga. Alternativen är inte onödigt många om man säger så. Har ju inget kök, och inga tillbehör eller tillredningsgrejer. Just nu känns det som att det blir fullkornspaghetti med aromat. Alternativt chips och dipp.



Har ni förresten hört ordförande Jytte på spotify? Hon är duktig den kvinnan, och ett bra roder till SSU-skeppet. SSU som nu kampanjar för fullt, och knackar dörr. SSU vill prata med folket, och MUF vill att folk ska tuta för alliansen i en av Kalmars mest trafikerade korsningar..? Om det nu var någon som tutade (tveksamt), så var det nog endast för att försöka skrämma bort MUF-clownerna som stod på körbanan. Om jag ser ett odjur på vägen, så tutar jag också, men då som sagt av helt andra anledningar än de MUF vill.


dj.

Syskon och Dylan

Jag funderar lite kring syskon, och då speciellt mina egna syskon. Eller ja, enbart kring min egna. Jag är så glad att dom finns. Tre stycken härliga, underbara, roliga, eftertänksamma, och snälla syskon. Så snälla att jag skrev två a4-sidor om dom i tidningen. Dom är helt underbara som sagt, och ojämförbara, tillomed med varandra. Tre helt olika individer som man kan ha till helt olika saker. Jag hoppas att jag är hyfsat användbar också. Men det får man väl tro.


Ändrade planer för morgondagen. Snickarna kommer inte förrän sent på eftermiddagen, så jag behöver inte fly fältet, utan kan ligga i soffan helt utan ångest och oro. Ska bli så skönt när köket är färdigt. Ni skulle verkligen se hur det ser ut i lägenheten, det är inte klokt. Men nu är det typ högst en och en halv vecka kvar i misären. Ska vi börja räkna ner tillsammans, eller håller ni koll själva? Jag har iallafall stenkoll.

Idag kom lönen, och två tredjedelar försvann direkt åt olika håll, men har ändå lite kvar som jag gott och väl kan leva på tills nästa utbetalning kommer. Gött som sjuttsingen!



Nu ska jag och Bob Dylan slumra in. Eller ja, han ska sjunga, och jag ska slumra. Vi brukar göra så när vi ses.

Imorgon ska jag förresten ta mod till mig och fråga en gammal vän om denne vill fika eller göra nåt snart. Om denne inte skulle vilja det, så får den väl säga det. Det är väl inte hela världen egentligen. Men blir ändå lite nervös. Tiden har ju gått, och folk förändras. Men det skadar ju icke att fråga.
Huruvida jag får vandra the walk of shame eller inte får ni läsa i bloggen den dagen det bestäms.


dj.


Tips och trix

Lovade ju er ett litet träningstips som jag kommit på själv. Jag vill dock först poängtera att det inte finns några genvägar till motion, utan man måste verkligen ta tag i det, och göra det. Det bästa man kan göra är att få upp pulsen, även om det bara är en kort stund, så gör det en otrolig skillnad. Ämnesomsättning ökar, och pulsen blir lägre vid vila. Så om ni väljer mellan träningsformer, så välj något pulshöjande.

Nog om det.

Här kommer mitt tips.
Nuförtiden ser folk en massa på tv och film, eller hur? Jag gör det iallafall. Och varför inte då ta tillfället i akt till lite träning? Man kan t.ex. sätta sig bekvämt i soffan och samtidigt som man ser på sitt favoritprogram, träna lite med ett par hantlar. Eller så kan man sätta sig och träna magen, ryggen, och låren genom att lyfta upp benen mot soffbordets undersida. Jag satt förut och gjorde det sistnämnda och kände efter 10 minuter att det faktiskt hade tagit.

Poängen är att man inte ska vara medveten om att man tränar, utan tv:n ska vara en distraktion.

Hoppas att ni är nöjda med tipset. Jag ska iallafall varva hantlarna med benlyftet i varannat tv-program frånochmed nu. Under Time Out lite senare ikväll kommer jag att skratta så att jag gråter, medan jag tränar biceps. Kan faktiskt inte bli så mycket bättre.

dj.

Träningstips!

Ikväll kommer ett inlägg om ett träningstips som jag kommit på helt själv! Det tränar rygg, mage, armar, lår och ben, utan att man behöver anstränga sig nämnvärt! Det är nästan för bra för att vara sant, och eftersom att det var jag som kom på det, så dör jag av stolthet.

Kika in senare, ni kommer (förmodligen) inte att bli besvikna!

dj.


Trettonfika onsdag

Har sett på Oprah och Martha, och är nu lite nedstämd. En timmes gnatande om en olycka där bara en överlev har fått mig att sjunka ännu djupare i fåtöljen. Man ska ta vara på livet, och det innebär väl att man ska få unna sig lite chips om man är sugen på det? Så fattade jag det iallafall.

Tyvärr så inträffade dagens trettonfika INNAN jag såg på Oprah, så det blev därför av det nyttigare slaget.


Inte lika gott som wienerbröd men det dög.


Funderar lite kring kvällens middag. Jag är så sugen på lasagne, men det åt vi ju igår så det går ju inte. Men någon annan slags pasta kan det ju fortfarande bli. Får prata lite med stora Andreas när han kommit hem. Brukar ju kunna övertala honom när det gäller mat. ELLER PIZZA! Pizza är jag också sugen på. Alternativen flödar. Får fundera lite till.

dj.

Lugn hemmadag

Det var en hiskelig blåst som har kommit till stan. Men det gör ingenting egentligen, för idag ska jag bara sitta hemma. Orkar inte hålla på och flänga runt idag. Imorgon kommer ju pappa och några snickare, så då blir det att gå upp tidigt och ge sig iväg från lägenheten. Vill inte ligga i soffan och se på tv när två okända människor står och ser på. Så funderar lite på att gå till bibblan imorgon och förkovra mig i all kunskap som finns där. Har inte läst något på flera år känns det som. Som sagt, får se hur morgondagen blir.


Sen på fredag ska jag, Annica och Lilla Andreas åka till Böda! Jag ser mest framemot resan, men även resans mål, fotbollen, kan kanske vara trevlig. HAIK har faktiskt en liten chans att vinna den här matchen. Ska bli kul!


Nu; trettonfikadags. Får se vad jag kan skrapa ihop.

dj.

Lasagnefixardag

Hemma till slut, och jag har nu sjunkit ner i fåtöljen tröttare än tröttast. Har inte gjort så mycket idag, men är ändå helt slut.

Åkte som sagt bussen till Smedby. En buss som var smockfull med skolelever som skulle till och från skolan. Fick stå en bit, men fick sedan en plats helt ensam. Men då kom det en cp-skadad och satte sig bredvid mig och log. Han sa till varje gång solen kom fram ur molnen, och han berättade exakt var han bodde. Och att han skulle gå av på hållplatsen som låg där han bodde. Jag höll med och sa att det var väl bra.

Väl i Smedby var det ändrade planer. Istället för lasagne-fixning så åkte vi in till stan och fikade med Sandra, Elin och Jonna på Fiesta. Jag fick en bulle av snälla Johannes. Det var ett bra trettonfika, det. Efter fikat åkte vi till SAAB och beställde nån pryl till Johannes bil, och sedan åkte vi till Smedby för lasagne-fixningen! Jag försökte hålla mig undan, men fick ändå hjälpa till en massa. Suck. Och efter en halvtimme i ugnen så var mästerverket färdigt, och det var ljuuuvligt gott! Jag åt som en gris, och dog en smula vid varje ny portion. När vi hade smält maten åkte vi till Hansa city och mötte upp stora Andreas.









Hann inte ta nån bild på den färdiga lasagnen, tyvärr. Några var lite hungriga..


dj.

Bokat och klart!

Igår eftermiddag satt jag och Johannes vid ett köksbord i Smedby och bokade två biljetter till poolen ni ser här nedanför. Det blir två veckor i Platanias på Kreta i början av Oktober, och det kostade 3900. Då får vi alltså två veckor, lägenhetsrum med plattor, kyl och frys, avgiftsfri deponering, stranden ett stenkast från poolen, plus att tågbiljettkostnaderna till Köpenhamn är inräknade! Man kan verkligen fynda om man har ögonen med sig. Det här kan mycket väl vara sista utomlandsresan för mig på länge, så jag får njuta som sjutton. Börjar ju förhoppningsvis plugga till våren.



Få tiden att gå snabbt, bitte.


Nej nu ska jag fixa iordning mig och sedan gå ut till bussen och åka till Smedby igen. Lasagne, you know. Sen ska jag antagligen hem hit igen och "hjälpa" Andreas med köket. Jag ska åtminstone handla en pensel åt honom så han kan måla. Det är det minsta jag kan göra.

dj.

TV4 20 år

Fy vad Time Out är efterlängtat! Har inte skrattat såhär mycket åt något humorprogram på tv sen jag vet inte när. Kanske när Time Out sändes sist, tillomed. Får hoppas att det kommer tillbaka och får en stadig plats i tablån. Fångarna på fortet däremot var väl sådär. Det var väl roligt att se det igen efter alla år, men det kändes lite som att det lika gärna hade kunnat få ligga kvar längst in i lådan och samla damm. Kan dock bli kul imorgon då Sibel ska ta sig an spindlarna!


Längtar tills imorgon då jag ska bege mig till Smedby för att tillaga en utsökt vitlökslasagne! Kan redan känna hur det vattnas i munnen.

Imorgon ska jag dessutom berätta något som blev klart idag! Så håll utkik här i bloggen!

dj.

Arbetsförmedlingen del 2

Tillbaka från hålornas håla, Färjestaden. Fast det var faktiskt ganska trevligt där. Mycket folk och fint väder. Fast ändå, hatet mot den byn sitter i ryggmärgen, och där får det väl sitta då. Kändes lite tveksamt att betala för att åka dit. Har inte haft den känslan sen jag betalade för att åka till Mörbylånga.


Jaja.
Vi kom dit mitt i arbetsförmedlarnas lunch, så vi åt vi också. Blev hamburgare på Hamngrillen. Tio i ett gick vi till Arbetsförmedlingen, och eftersom vi var såna trevliga pojkar (vet inte vad hon fick det ifrån) så öppnade en tant dörren åt oss, trots att det egentligen var stängt. Men vi fick lova att bara sitta tysta och läsa tidningen. Lite efter ett ropade en man på mig, och jag ilade iväg till ett litet skrivbord. Han ställde tusen frågor, och jag förklarade och hummade så gott jag kunde. Fick även ett häfte om alfa-kassan tror jag det var. Jag var nu inskriven till den 15 oktober, och innan dess skulle jag få träffa en kvinna som jag skulle ha ett djupare samtal med. Hon skulle skicka brev, tydligen. Sen var det färdigt. Smidigt värre. Och inga jobb hade han heller.

På bussen tillbaka till Kalmar satt det tre ungdomar bakom oss som förmodligen hade sin sista sommarlovsdag idag (mohaha), och dom pratade oavbrutet om Kalmar FF:s match igår. Sluta älta, jag mår dåligt av nederlag och förluster. Jag vänder alltid alla tidningar uppochner, och byter kanal när sporten kommer, de dagar som Kalmar förlorat. Så sluta älta, please. Dom är ulsa. Dom vet att dom är ulsa, och vi vet att dom är usla. Alla vet att dom är usla, så kan vi snälla sluta prata om det nu?
Tack.


Cykeltur till bussen.



Hamburgare på Hamngrillen.


dj.


Arbetsförmedlingen

Nu bär det av till vackra, underbara Färjestaden och mitt första besök hos Arbetsförmedlingen. Hoppas att dom gillar mig, och att jobben är slut.
Hörs senare!

dj.


Allt är frid och fröjd

Manne sover och maten står i ugnen. Allt är frid och fröjd alltså. Snart kommer Anna-Karin och Christian och sen blir det fotboll hela eftermiddagen. Först Newcastle och sen Kalmar FF. Och ännu senare så bär det av till Kalmar igen, och där möts jag antagligen upp av Johannes för filmmys. Huss börjar ju sändas ikväll, och som dom Wallander/Beck/Huss-nördar vi är så sitter vi såklart bänkade. Har dock sett Huss-filmerna innan, men det var längesen, minst sagt.


Nu ska vi åka till Alby och fixa spinningplatser, och handla mjölk, för ikväll ryktas det om att det blir äppelpaj!! Åh, ge mig nu!

dj.


Bajslukt

Håhåjaja. Ingen rast, ingen ro! Tänkte precis vara lite snäll och ta med Manne upp till mitt rum och leka lite med honom där. Men precis när jag lyfte upp pojkstackarn så kände jag en stark odör från dom nedre regionerna. Jag spydde lite i munnen och släppte ner stinkbomben till marken. Mycket klarar jag av, men inte bajs. Punkt.


Sen sist har vi även varit iväg och tagit lite bilder på huset som vi ska hyra ut.


Blekare kan ingen vara. Suck.

dj.


Nattjobb och Mannebesök

Fotbollen igår gick som förväntat, förlust med 2-0, men resan var ändå himskans trevlig. Efter fotbollen åkte vi till lägenheten och packade en helgpackning, och sedan åkte vi till Öland. Jag och Annica bestämde att jag skulle följa med henne på jobbet på natten, så vid halv två ringde väckarklockan och vi begav oss till Mörbylånga city. Ibland undrar jag vad jag tänker med, och det känns i nuläget inte som att jag någonsin kommer åka till Mörbylånga igen. Jag är inte så sugen på nattjobb, minst sagt. Lite innan sex var vi hemma, och jag har sedan dess sovit och drömt hemska drömmar. Mamma skyllde i drömmen hela finanskrisen på mig. "Du har ju gått back hela året, Dennis..." Haha, ibland drömmer man konstigt.


Dagen är fullspäckad, och plus det så är lille Manne här. Jag längtar verkligen tills man kan starta en film och sedan gå iväg utan att oroa sig för välta blommor, nersvalda stearinljus och slagsmål mellan honom och katten. Tills dess får man dedikera hela sin uppmärksamhet på honom, och man längtar hela tiden tills sovklockan ringer.

dj.


Eftermiddagssoft med Johannes

Johannes kom förbi, och vi begav oss sedan in till stan. Jag handlade på systemet och gav det till en viss person. Bara alkoholfritt, såklart. Vad trodde du? Sen satte vi oss på fyra kök och njöt av detta;






Vilken charmig bild på en charmig kille!
Ursäkta Iphonekvalitén. Kameran glömdes tyvärr kvar i bilen.


Nu ska jag vänta in Andreas och sedan handla färg och spackla och slipa och allt sånt tråkigt som han alltid tvingar mig att göra. Sen vid 17.30 ska vi hämta upp Lilla Andreas vid MediaMarkt för vidare färd mot Söderåkra. Typ. Vet inte riktigt vart vi ska, men fotboll blir det likväl. Får kolla upp om det är så pass långt att man behöver färdkost. Det är det antagligen eftersom kraven på färdkostlångt inte är speciellt långt.

dj.


Trettonfika - fredag

Trettonfikat blev idag tidigarelagt med cirkus en halvtimme. Med dröjsmålet från igår så tar det ju ut varandra. Typ.



 

Nu är veckan slut, och det blir antagligen inget trettonfika förrän på måndag. Men man vet aldrig. Jag får leta igenom skåpen hemma på Öland och se om det finns några gamla skorpor som man kan trettonfika upp.

dj.


"Köket"

Fy sjuttsingen så jobbigt det var. Jag ska absolut, otveksamt, ovillkorligen, oförmodligen, aldrig blir snickare. Iallafall inte en sån som slipar. Jag kommer inte kunna röra högerarmen på minst en vecka. Hm. Då kanske jag kan bli sjukskriven.. Ja, släng hit stupstocken med en gång vettja.


För att ni ska få er en bild av hur det ser ut i "köket" just nu, så ska ni få lite bilder.









Dammigt, omöjligt att hitta t.ex. decilitermått eller en vanlig kniv (!), och allmänt stökigt och oinbjudande. I två veckor till ska det se ut ungefär såhär. Jag kommer matvägra, eller iallafall satsa på hämtmat. Bilder kommer när köket är färdigt. Jag har börjat tvivla på att det någonsin kommer bli färdigt.

dj.


Slipning på schemat

Vaknade precis och känner nu ångesten komma smygandes. Gick ut i köket och såg dagens projekt. Fick svårt att andas och hjärtat rusade. Jag är inte van att göra något, liksom. För er som inte vet så ska jag idag slipa det som Andreas spacklade igår. Men samtidigt. Hur svårt kan det vara på en skala? Ja vi får väl se helt enkelt. Ska iallafall gå ut lugnt och sortera bort lite gamla tidningar. Man måste ju vänja sig vid arbete först, annars funkar det inte.


Jag älskar förresten att slänga saker. Det finns ingen skönare känsla. Speciellt om det är stora saker, som man slänger på återvinningscentralen. Är så underbart att lassa ur något stort och otympligt och sedan kasta ner den i containern. Känns som att man rensar bort mer än själva grejen. Får hoppas att känslan blir densamma med ett par tidningar..

dj.


Rockbjörnen



Lägg din röst på dina favoriter. Det har jag gjort!

dj.


Försenat trettonfika - torsdag

Trettonfikabilder från tidigare idag.



 


Sen sist har jag även hunnit med att äta middag, vilken idag bestod av bulgur- och kycklingsallad. Himskans gott faktiskt. Ikväll ska vi handla målarfärg, spackla och titta på Ernst på tv. Det kan inte bli annat än lyckat.


dj.

 


Minigolf

Igårkväll överraskade Johannes mig med att anlända till funkabo precis innan läggdags. Detta gjorde att vi idag skulle ha tid för minigolf! Tjoho! Och sagt och gjort. Efter att vi vaknat, och efter att jag läst östran som dök upp idag, så åkte vi till Ekudden och golfade. Det var Johannes och jag, och sju pensionärer där. Dom var så roliga när dom golfade, svor och klagade på varandra. En sån pensionär ska jag också bli. Det är bara 40 års arbete kvar. Eller ja, 40 års arbetslöshet om Reinfeldt får fortsätta styra.

 



Den gick i sekunden efter..


Efter golfen åt vi på thai-vagnen, och nu har Johannes lämnat mig, och åkt till Eriksöre för att jobba. Pga detta är trettonfikat idag uppskjutet till 14. Trettonfikabild kommer alltså senare.

dj


Kvällsblogg

Tack, hörrni, för det fina mottagandet jag fick i min bloggåterkomst. Det är inte en enda kotte som har sagt något eller kommenterat att det är kul att jag är tillbaka. Hoppas ni klämmer er i en dörr, säger jag då.


Pga renoveringen i köket så var det lite problematiskt att laga mat idag, så fick ingen mat förrän 20.30. Jag dog av hunger och såg det berömda ljuset. Jag gick däremot inte mot det, utan gick till köket och kokade mig lite makaroner. Det borde alla döende göra, för nu är jag mycket piggare, och ska inte dö än på länge. Inte förrän tidigast imorgon, åtminstone.


Filmen jag skrev om lär inte bli av inom det närmsta århundradet. Brist på bilder, musik, ork och lust gör att filmplanerna nu ligger på is. Men nu vet jag ju iallafall hur man öppnar windows movie maker. Alltid något.

Nu ska jag sova. Längtar redan till trettonfikat imorgon. Har en vamiljbulle och ett dubbelwienerbröd kvar. Kommer bli så svårt att välja att jag kommer käka upp båda två i ren panik. Och sen är dom slut, och fredagens trettonfika blir inställt. Katastrof.

dj.


31 dagar till valet




Regeringen Reinfeldt har sett till att;
- 1 av 4 unga går utan jobb.
- Man bara får vara sjuk en viss tid, sedan ska sjukdomen, eller latheten som dom säger, vara borta, annars dras bidraget in. Du får alltså bara ha t.ex. cancer en viss tid, sen får det vara slutlekt och du bör stå redo utanför arbetsförmedlingen klockan 08.00 på måndagmorgonen.
- Den allmänna arbetslösheten ökar för varje år.
- Socialbidragstagarna har ökat med 9 %. Moderaterna = Bidragsparti?
- Sänka skatten mest för de med högst inkomst, och när pengarna för skolorna, vården, och omsorgen är slut, så är det bara att sälja ut bilprovningen, apoteket, sjukhusen, skolorna osv. Vad händer när staten inte äger något, och allt handlar om hur mycket pengar man har i plånboken? En höftledsoperation kostar flera hundratusen kronor, ett år på högskolan ännu mer. Ska man betala det själv då, och dom som inte har råd får vara utan skola och vård?


Nej alla ska bidra med det dom kan, och alla ska få ta del av det efter behov. Den svenska välfärden håller på att utarmas, och den "frihet" som moderaterna hela tiden pratar om, håller på att göra Sverige till ett klassamhälle.

Det är patetiskt hur C, KD och FP utarmas och blir tre "minimoderaterna". Centern är t.ex. inte det parti det har varit, och det ser väljarna. Får hoppas att centern åker ur riksdagen, och hamnar där dom hör hemma. I ingemansland. Företagarna gillar inte sin näringsminister, och jublade för några veckor sedan när de rödgröna presenterade sin näringspolitik.

Om de rödgröna vinner valet om 31 dagar, så får fler grupper anledning att jubla. De unga, småföretagarna, de arbetslösa, de sjuka, pensionärerna, och arbetarna. Hoppet kommer födas igen, och en ny gnista tändas i de som har det svårt.

En sjuk blir inte friskare av att bli fattigare, och en arbetslös får inget jobb av att Reinfeldt kallar arbetslösheten för en synvilla. Det är stötande, och det har pågått alldeles för länge. Vi ska kämpa för hela Sverige, i år tillsammans med våra kamrater i Miljöpartiet och Vänsterpartiet, och tillsammans med Grön Ungdom och Ung vänster. Vi är ett team som ska göra allt i vår makt för att ta tillbaka makten.
 
För vi kan inte vänta.

Det räcker nu. 

dj.

13-fika onsdag

Känner mig lite nere, så hoppas på att trettonfikat kan muntra upp mig lite. Hoppas på att muffinsen är sprängfyllda med socker så att mitt humör rusar i höjden. Annars går jag och lägger mig.





 


Efter fikat ska jag försöka mig på att göra en video. Blev så inspirerad av grannens film om sina systrar. Den var så himskans fin!

Vänta inte ihjäl er på videon, känner på mig att detta kommer ta tid.

dj.


Smedbys fågelliv

Har nu vaknat upp till fågelsång och övrigt kvitter i Smedby. Gårkvällen spenderades i soffan och sängen framför två filmer, två chipsskålar och en pepsi. Hyfsat trevligt vill jag mena.


Nu ska bara Johannes göra sig färdig, så att vi kan bege oss in till stan. Han ska hämta ut skatteåterbäring på banken, Robin Hood är tydligen där idag, och sedan ska jag försöka få honom att vilja golfa. Kan ju kanske påpeka att jag vann med en sisådär 20 slag sist vi spelade. Det kanske ger honom en viss revanschlust. Får hoppas på det.

dj.

Dags för 13-fika


Jag älskar min ämnesomsättning!





   

Återinvigning

Hallådär! Håller på att försöka skapa mig en ny blogg, men är ju inte så haj på alla koder och sånt som behövs. Iofs vill jag ju mest bara att besökaren ska fokusera på texten, så vill inte ha massa färger och linjer och så. Men lite eget vill man ju ha.


Följ mig på twitter tills jag är färdig med det här. När nu det blir... haha.
http://twitter.com/Dennis_Jonsson

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0